jag har en ny favvolåt!

vart jag mig i världen vänder
står jag här med tomma händer
längtar efter något som kan rädda mig

söndag innan jobb

kämpade mig vaken till fem imorse, men sov ända till tolv. drömde sen att jag gömde mig för maffian i ett litet hus på landet. inte nog med att det var maffia och jobbigt, ledaren för maffian hade dessutom magiska krafter och var odödlig. det var pretty hard asså.

14. en bild på ett ställe jag varit på

nånstans i högländerna. där inne i det gamla slottet har jag  varit. den tionde maj 2008 som det står i hörnet på bilden. skottland är ett ställe jag mer än gärna återvänder till. edinburgh, glasgow och högländerna besöktes då, och dit vill jag igen.

13. nånting jag oroar mig för

jag är livrädd för att nånting ska hända med min familj. syster och mamma är dom allra viktigaste människorna som finns, och jag skulle inte klara mig utan dom.
jag oroar mig också för att inte veta vad jag gör med mitt liv. att jag ska vakna en morgon om fem, tio eller femtio år och undra vart tiden tog vägen och tänka att jag kastat bort allt. om jag gör rätt med mitt liv.

topp 4

topp 4 tjatiga saker jag inte gillar att höra:
1. "ta det lugnt"
2. "man ska inte ha bananer i kylen"
3. "är det inte jobbigt att jobba natt?"
4. "är det inte tråkigt att bo i piteå?"
jag hatar att bli tillsagd att ta det lugnt. har blivit det alltför många gånger när jag redan är lugn, så får jag höra det blir jag asförbannad. man tigger stryk, liksom.
det där med bananer. när folk kollar in i ens kyl och säger det där. jag är myndig, det där är min kyl, mina bananer och min lägenhet. jag lägger mina BANANER VAR FAN JAG VILL.
klart det är jobbigt att jobba natt. men det är klart värt det. är det hur lätt som helst att jobba dagtid? jag är ledig varannan vecka plus alla helger. så nej, det är inte ett extremt jobbigt jobb.
klart som fan att piteå inte är Världens Roligaste Stad. men kom igen. flera gånger på jobbet där folk inte känner mig och frågar vad jag gör och jag säger att jag går radio i piteå så är deras första fråga: är det inte tråkigt att bo där?
ähh.
hur som helst. be mig aldrig att ta det lugnt och bestäm inte var jag ska ha mina prylar i mitt hem.
allt bra!

det där med jobb

är inne i jobbvecka nu. men är ledig på helgen. så igår bestämde jag mig för att inte sova så länge när jag kom hem från jobbet (jag jobbar natt va) eftersom jag skulle hänga med lina. och natten till idag sov jag runt åtta timmar, vakna vid nio. nu är jag trött. men måste kämpa några timmar till eftersom jag ska jobba igen imorgon natt (alltså mellan söndag och måndag). jag är alltså trött, men jag har chips! och film! och läsk!
men ändå. längtar till lediga veckan och normal sömn.
och med normal sömn menar jag alltså på natten.
liksom :)

lördagsmys

SATAN VAD DET ÄR VARMT UTE! fast jag klagar inte va. jag välkomnar värmen. när jag sitter där i piteå om ett halvår i 32 minusgrader kommer jag längta efter det här. så jag välkomnar värmen. fast jag skulle gärna välkomna den på ett svalare avstånd. anywho.. efter häng med lina (och melodikrysset såklart) så åkte jag hem och mellanlandade några timmar innan det blev dags att bege sig till stan och träffa släkten. det blev trerätters på patricks (favvisställe) på götgatan. skagenröra till förrätt, sen gravad lax med dillstuvad potatis och till sist chokladtårta med grädde. mycket gott. sen gick jag, mor, syster och moster+man till folkungagatan och bästa filmbutiken. köpte navy cis och serien familjen addams från 1964. Ä N T L I G E N!
j skywalker hjärta morticia addams

12. en bild på mig idag och vad jag hade på mig

hm. ni får en bild på mig från igår och en på vad jag hade på mig från idag. det är samma kläder va.
jag igår
och vad jag har på mig: svarta leggins från gina tricot, vitt linne från stadium och mitt fina nya hallonröda linne från primark :)

fredagspeppen

igår var det äntligen fredagspeppen! jag och lina har en vana att på fredagar i piteå är det god mat, gott vin, pepp och dans, och vi har tänkt ha en sån sommarlovsfredag hur länge som helst, men det har inte kunnat bli av förrän igår. och det blev god mat som vi slängde ihop, nästan en hel box tre apor, tårta, godis, tp och inte så mycket dans (tyvärr, men vi ska nog kunna ordna det med nästa gång!). längtar efter våra fredagar i piteå i höst ännu mer nu! då blir det fredagspeppen gånger hundra :)
såhär såg himlen ut när man låg på gräset
och såhär såg vi ut på gräset

11. en bild på mig och min bästa vän

jag och min bästis go waay back. eller iallafall sex år.
vi lärde känna varandra första året på gymnasiet, och sen dess har vi suttit ihop lite grann.
det har inte alltid varit lätt. vi är ganska olika, och som det är nu bor vi 130 mil från varandra.
vi har glidit ifrån och tillbaka och inte alltid varit jättesams. vi har båda våra brister.
men jag älskar henne.
och hon är min bästis.
och det hoppas jag att hon fortsätter vara.
:)

och om det var lyxigt

om det jag skrev om innan var lyxigt skulle ni gissa vad jag åt till lunch idag!
jajjamän*
galiamelon
cantaloupemelon
banan
grädde
glass
strössel
jag stod där i köket och tänkte att strössel skulle vara himla gott till. och så hittade jag det i skafferiet! lyckan gjord. väldigt hårt strössel iförsig, blev tvungen att spotta ut bitarna. men anyways!
*jajjamän-typiskt radioord.
jag pluggar radio så det borde liksom vara fritt fram att använda det i text också. kanske inte kommer göra det jättemånga gånger men som förklaring för framtiden om jag skulle överdosera det. anyways igen.

jag ba lyxar till det

igår och idag har jag gjort brutallyxig frukost. asså ni skulle bli så avundsjuka va.
typ två smörgåsar, ett ägg, juice och DETTA:
onaka
lite honung
typ kellogs all bran
och JORDGUBBAR
jösses. ibland överraskar jag mig själv.

topp 3

topp 3 thåströmprojekt:
1. imperiet
2. thåström (solo, alltså)
3. ebba grön
jag är ett ganska nyfrälst imperietfan. det är främst skivan blå himlen blues som går varm. fantastisk skiva. thåström har alltid funnits lite i bakgrunden med framförallt ebba. men det var hans solo som jag först föll för, skebokvarnsvägen 209. hösten 2005 blev jag kär i den. sen har det kommit och gått och nu är han kvar för att stanna.
sjukt bra imperietlåt
sjukt bra låt med thåström
sjukt bra ebba grön-låt

10. meningen bakom mitt bloggnamn

J Skywalker. jag är ett star wars-fan, och jag älskar namnet skywalker. jag råkar ju då inte heta luke i förnamn, utan johanna. så det fick bli jskywalker.
jag gillart. jag diggar det. jag tycker om det.
nu ska j skywalker göra frulle och duscha. inte nödvändigtvis samtidigt.

tänk att jag lyckades

tänk att jag lyckades sova ända till klockan sju idag. sol ute, men är lite sådär att man får se hur länge den varar..
nyvaken

9. en dålig vana jag önskar att jag inte hade

jag är rökare. det är en sjukt dålig vana. fast jag gillar att röka. men jag önskar jag kunde sluta med det.
jag önskar också att jag vore lite duktigare på att inte bita på nagelbanden och smörja in mina händer bättre. och att jag när det behövdes kunde ge mig själv en liten självförtroendekick.

8. mitt andranamn och vad jag tycker om det

jag heter inga johanna. mitt tilltalsnamn är johanna. mitt andranamn är alltså inga, fast det råkar komma först. det finns (idioter) folk som tror att inga är mitt namn och kallar mig för det, trots att jag förklarat att jag går under namnet johanna.
jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. när jag var liten tyckte jag inte alls om det. det är ju ett gammal namn och när jag var liten, och fortfarande idag, finns det folk som tyckte om att göra sig lustiga över det. jag tyckte varken då eller nu att det var speciellt kul. jag heter det i andranamn, det är en namnsdag i oktober och min mormor heter det. mycket mer än så är det inte.
inga johanna utan glas
och inga johanna med glas

eftermiddag på stan

idag åkte jag och min fina mamma till stan. hon skulle köpa leggins och det kom vi inte hem med. jag köpte däremot skor, en jacka och en bok. sen åt vi på burger king och blev jättetrötta så vi åkte hem. imorgon ska jag träffa frans och lina, woho!
snyggingar

7. vad jag skulle göra om jag fick 100 000 kronor

jag skulle vilja köpa en resa till solen i vinter, köpa allt jag vill ha till min lägenhet och spara. men undrar om pengarna räcker till allt..
allra helst skulle jag nog fixa större lägenhet och köpa massa möbler och grejer som jag vill ha. fast känns lite dumt eftersom jag flyttar därifrån om två år och inte vet var jag hamnar. men så skulle jag nog helst vilja göra. och en resa till solen. skulle vara otroligt välbehövligt mitt i norrlands kyla och mörker.

hundarna

har precis kommit in från promenad med Sagis. vi träffade en supersöt rottisvalp. jag vill ha en sån. jag sa att jag ville ta med den hem men ägaren låtsades inte höra vad jag sa.
Saga har också varit liten

6. typ av killar jag faller för

jag har en vana. den vanan heter lång, smal och halvlångt blont hår uppsatt i tofs. går det förbi en kille med det utseendet kollar jag både en eller två gånger. men för mig finns det en skillnad. killarna som är medvetna om hur dom ser ut och dom som bara kör så. jag gillar dom som bara kör så. dreads gillar jag också.
om det kommer till personlighet och sätt har jag ingen aning.
jag  gillar inte för snälla killar. vilket är idiotiskt som fan.
men jag gillar snälla killar. fast kan inte komma på nåt mönster hos killar jag gillat. det krävs mycket för mig att faktiskt gilla en person. att bli attraherad är buslätt, men det andra är lite svårare.

monday morning

nu är det måndag morgon. jag vill ha frukost, men tänkte skriva lite här först.
idag sov jag ända till tjugo över åtta!! vilken grej, va.
det var det. over and out.

5. nånting jag vill ha mer än nånting annat just nu

just precis i detta ögonblick vill jag ha frukost. men det känns inte som helt rätt att skriva här.
men eftersom jag inte kommer på nånting annat så får det bli det.
eller den där killen.

söndag kväll

inte söndagkväll. utan söndag kväll (jag hatar särskrivningar så ville förklara lite). (om ni fattar förklaringen).
sov ända till halv fem imorse woho! har haft himla skevt sovschema, så idag ska jag kämpa och hålla mig vaken ännu lite längre, är rätt tråkigt att somna vid sju på kvällen..
efter fruktsuget köptes det meloner, banan och jordgubbar. igår. har fortfarande inte tagit itu med det.

chips med dipp är alldeles utmärkt lunch!

den här veckan har jag två hela gånger blivit sugen på frukt. jag vet inte vad det betyder. kanske håller jag på att bli vuxen nu? eller är jag gravid? (haha)
(hahahahahahahahahahaha)
igår gjorde jag guacamole! stavas det så? jag gjorde det iaf! jag hade i två avokadosar, lite creme fraiche, lite citronsaft, en vitlöksklyfta, hackade plommontomater, lite salt och chilipeppar. riktigt smarrigt!
idag ska jag och mor käka pizza :)

lördag morgon

har i snart ett dygn varit norge på nyheterna.
norge är så nära oss. attentaten kallas det. dom har visst tagit han som gjorde det.
ibland så känns inte dödsstraff som nånting dumt.

4. mina mål/drömmar/önskningar

den här är lite svår. vad vill jag med mitt liv, egentligen?
jag tror jag vill bli radiojournalist. och jag pluggar ju radio så det är nog bra. och journalistik har jag tänkt på fram och tillbaks i massa år men det har inte riktigt känts rätt med tidningar, men radio. det låter bra.
jag vill resa och vara där saker och ting händer och rapportera direkt. jag vill berätta för folk hur världen ser ut, och jag vill förändra. jag vill nå fram.
jag drömmer om kärlek och familj. vänner och utomlandsresor.
jag önskar att jag hade en större lägenhet idag. och jag önskar mig en fin lägenhet i framtiden. i den lägenheten vill jag ha öppen planlösning, stort kök och en hund. jag önskar att jag får det jobbet jag vill ha. jag önskar att alla jag älskar får må bra. och jag önskar mig ett blommigt kakfat i tre våningar.

jag har ju inget bättre för mig

när man vaknar vid tre finns det inte mycket att göra. nu är klockan snart sju. mamma åkte till jobbet för en stund sen, syrran är i skåne, kompisarna är på jobb och majsan är inte ens i stan. jag har inte så där jättemycket för mig. så ja, det blir att uppdatera bloggen!
jag lyssnar på green day just nu. jag var ett jättefan när jag gick i högstadiet och första året på gymnasiet. och gammal kärlek rostar aldrig (vad gäller musik, iallafall)!
såhär såg jag ut i ettan, tror det är maj eller juni 2006.

3. min favoritårstid och varför

jag älskar vintern. snö. jag gillar också våren när man blir kär i allt, sommaren med sol och hösten när allt känns som en nystart. men jag älskar vintern. jag är född på vintern, en januaridag. det kanske är därför? eller för att jag älskar snö. jag får en varm, pirrig känsla när första snön kommer. det är något magiskt över det. julen, nyår och min födelsedag inträffar alla under vintern. jag älskar dagarna innan jul, att lyssna på julmusik och laga mat. jag gillar advent när man myser och myser. jag älskar att ha på mig mössa och vantar och halsduk och rejäla skor.
syrran tog en söt bild på mig i julas

2. en person jag vill träffa just nu

jag skulle vilja träffa min fina vän Lina! vi tycks gå om varann mest hela tiden, eller jag tycks gå om för jag har varit förkyld när vi bestämt att vi ska träffas, och det suger! jag och lina har världens mest fantastiska fredagar. vi peppar mycket för dom, lagar god mat, dricker massa vin och dansar till glada låtar i flera timmar. mycket bättre kan väl inte en fredag bli? Lina lyckas också med att göra mig på bra humör när jag är låg, och sånt uppskattas till tusen. vi går på zumba, vi sänder radio, vi snackar skit och och sånt som inte är skit och vi sjunger med i bra låtar och dansar i studion (like nobodys watching, precis som man ska!). den här tjejen gillar jag massor!
Lina, en mer blöt kväll när det bestämdes att vi skulle ha rocktema och hon rann under bordet.

satan i gatan!

det där att vakna 02:45 tycks bli en trend. jag uppskattar den inte jättemycket, men det ska nog gå att sova längre. idag är det fredag. helg!

nu är det kväll

nu är det kväll och jag är jättetrött. somnade innan sju igår efter att ha varit vaken i ett dygn i ett försök att ställa tillbaka dygnet efter nattjobb. det hela resulterade i att jag vaknade pigg och utvilad klockan tre inatt. och nu är klockan nio på kvällen och jag är trött.
sovgott!

rymden

idag landar sista rymdfärjan. eller sista från nasa på länge iallafall. det måste jag kolla på.
atlantis, heter den som landar idag. jag gillar uppskjutningar och landningar! när fuglesang landade för några år sen satt jag uppe hela natten och väntade, han skulle landa vid halv fem på natten, svensk tid, tror jag. det var häftigt, sen väntade jag på att alla skulle komma ut ur rymdfärjan. och väntade. och väntade. och sen gav jag upp och sov.

det är den 21 juli

det är ju den 21:a juli idag! jag har namnsdag. därför tänkte jag kolla upp vad det betyder (har gjort massa gånger men tänkte att ni vill ju också veta) och jag måste säga att jag är inte förvånad

"Johanna eller Joanna, är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung (Ioanna,), och en femininform av Johannes. Båda namnen härstammar ur grekiska varianter av det hebreiska namnet Jochanan som betyder "Gud har förbarmat sig". Johanna betyder "Gud är nådig" eller "Gudagåva".
det var väl inte så överraskande va?
- källa

1. en bild på mig och 10 fakta om mig

1. jag är rädd för fåglar. om dom kommer för nära får jag panik, min röst går upp i falsett och jag vill bort bort bort.
2. jag har en tatuering, en piercing i ögonbrynet, 2 vanliga örhål och ett högre upp i mysbrosket, har haft två till där och så har jag haft lite töj i ena örsnibben.
3. chilinötter, pingvinlakrits, kinderägg och milkyway är mitt favoritgodis.
4. när jag drömmer mardrömmar är det 9 av 10 gånger om zombies.
5. jag skulle jättegärna ha ett bröllop, men jag vill inte vara gift.
6. jag gillar magi, myter, sagor och legender.
7. jag lärde mig först för ett-två år sen hur man ordentligt viker ihop en pappkasse.
8. jag förstår mig verkligen inte på människor som stannar upp och tittar på olyckor eller när polis och ambulans kommer. obehagligt, respeklöst och verkligen inte hjälpande på något sätt.
9. grease är världens bästa film. min trogna favorit sen tidernas begynnelse. vilket är 1989.
10. jag är en hopplös bloggare, så ha inte för höga förväntningar!
j skywalker

j skywalker

den här har jag sett på några bloggar och nu tänkte jag också göra en sån. inte allt på en gång va, men en nån gång ibland liksom.
1. En bild på mig+tio fakta om mig
2. En person jag vill träffa just nu
3. Min favoritårstid och varför
4. Mina mål/drömmar/önskningar
5. Någonting jag vill ha mer än någonting annat just nu
6. Typ av killar jag faller för
7. Vad jag skulle göra om jag fick 100 000 kr
8. Mitt andranamn o´ch vad jag tycker om det
9. En dålig vana jag önskar att jag inte hade
10. Meningen bakom mitt bloggnamn
11. Bild på mig och min bästa vän
12. En bild på mig idag och vad jag hade på mig
13. Någonting jag oroar mig för
14. En bild på ett ställe jag varit på
15. Min drömstad
16. En bild på mig själv för två år sedan
17. Någonting jag ångrar
18. Ett ögonblick
19. Innehållet i min väska
20. Person jag vill byta liv med för en dag- och varför
21. Vad jag åt idag
22. Min favoritplats
23. En bild på det jag köpte senast
24. Min favoritfilm
25. En bild på mig själv som är tagen av någon annan
26. Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln
27. En låt som får mig att gråta
28. Mitt favoritprogram- och varför
29. Min favoritfödelsedag
30. Ett foto på mig taget idag+ tre saker som varit bra de 30 senaste dagarna

topp 3

topp 3 djur:
1. isbjörnar (ice berries)
2. pingviner
3. noshörningar
egentligen är det rätt motsägelsefullt att pingviner kommer på andra plats. jag avskyr fåglar. men pingviner gillar jag. och ännu lite mer motsägelsefullt; jag älskar batmanfilmerna men pingvinen där är läskig. men ändå. kolla på pingvinungar så fattar ni.
.
noshörningsbarn.

RSS 2.0